Президент заявив, що зніме санкції з громадян, які готові стати до лав тероборони

Президент Володимир Зеленський заявив, що зніме санкції з усіх громадян за рішенням РНБО, які готові зі зброєю в руках захищати нашу державу у складі територіальної оборони.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знімемо санкції з усіх громадян України рішенням Ради національної безпеки і оборони, які готові зі зброєю в руках захищати нашу державу у складі територіальної оборони", - зазначив він.

Також Зеленський подякував політикам, які підтримують Україну.

Читайте також: Зеленський закликає українців здавати кров для поранених бійців

"Я вдячний усім нашим політикам, які підтримали Україну і захищають нашу незалежність. Зараз серед нас немає опонентів, ми всі громадяни прекрасної держави. І боронимо нашу свободу. Будьте готові підтримувати свою державу на площах своїх міст", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Зокрема, російські війська завдали ракетно-бомбових ударів по аеродромах у Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних сил України.

Читайте також: Зеленський: Держава починає видавати зброю громадянам

Державний кордон України на ділянці з Росією та Білоруссю зазнав атаки з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю.

Російська броньована техніка порушила український кордон у Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.