Перший удар російських військ по Україні провалився – Арестович

Перший удар російських нападників по Україні провалився.

Про це заявив під час брифінгу позаштатний радник голови Офісу Президента Олексій Арестович, передає кореспондент Укрінформу.

«Перше і найголовніше: основні удари були завдані о 5-ій ранку по містах, по військовій інфраструктурі, аеродромах, складах ресурсів і центрах військового управління. За нашими попередніми даними, які уточнюються, перший удар провалився, тобто втрати є, але вони незначні і не знизили боєздатність оборонних сил України та інших силових структур», – сказав Арестович.

Читайте також: Геращенко спростував інформацію про знищення штабу ООС

Стосовно місць географії він уточнив, що це Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Харків, Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Краматорськ і по лінії зони ООС безпосередньо.

«Що стосується найголовнішого – чи є наземне просування, за попередніми даними, незначне вклинення противника на відстані до 5 км спостерігається на півночі Харківської області, в Чернігівській ближче до Сум, і дані, які потребують перевірки, – можливо, на Волинському напрямку. Але там, за інформацією, яка щойно надійшла, відбито це просування. І, за уточненими даними, які ви будете отримувати, ми зрозуміємо, що відбувається», – зазначив Арестович.

Водночас він запевнив, що Збройні сили напоготові, Президент працює, він впевнено керує країною і на постійному зв’язку з міжнародними партнерами, які зараз вдаються до своїх заходів на найвищому міжнародному рівні щодо того, аби покарати Російську Федерацію за повномасштабну військову агресію, яку вона здійснила.

«Паніки немає, військово-політичне керівництво України зберігає спокій і впевнено керує військами і всіма іншими службами», – резюмував Арестович.

Читайте також: В ОП відкривають пресцентр, що працює 24/7

Як повідомляв Укрінформ, близько 5:00 державний кордон України на ділянці з Російською Федерацією та Республікою Білорусь зазнав атаки з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю. Атаки на прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску відбуваються із застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї. Це відбувається в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей. Крім того, атака відбувається з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та із АР Крим.

Також фіксується робота диверсійно-розвідувальних груп противника.

Щодо поранень серед охоронців кордону інформація уточнюється.

Повідомлялося також, що ЗСУ збили шість літаків та гелікоптер ЗС Російської Федерації.