Всі АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Всі атомні електростанції України працюють у штатному режимі, охорону об'єктів посилено. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

"Всі атомні електростанції України – Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Южно-Українська – працюють у штатному режимі, виконання виробничої програми і, відповідно, виробіток електроенергії – стабільні, згідно із затвердженим графіком, проводяться всі заплановані заходи. Порушень меж і умов безпечної експлуатації немає", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів станцій за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом особового складу військових частин, які забезпечують охорону та оборону АЕС, а також загонів воєнізованої охорони підприємств. Всі вони переведені в режим посиленого чергування. Посилено також фізичний захист АЕС.

Жодних проявів, які б свідчили про можливість вчинення будь-яких дій, які б могли призвести до порушень умов безпечної експлуатації АЕС, не зафіксовано.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на АЕС та прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Як повідомлялося, енергосистема України працює у штатному режимі, повністю забезпечено наявність потрібних енергоресурсів.

Раніше АТ "Укртрансгаз" та ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" повідомили про стабільну роботу.