Російські найманці з початку доби понад 100 разів зривали «тишу»

З боку збройних формувань РФ з початку доби було зафіксовано 101 порушення режиму тиші, з яких 88 - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це йдеться у зведенні про ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил, інформує пресслужба ООС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Станом на 20 годину 19 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 101 порушення, 88 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, російсько-окупаційні війська обстріляли: шість разів Новотроїцьке - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, артилерії калібру 122 мм та автоматичних станкових гранатометів; Гранітне - з артилерії калібру 122 мм; чотири рази Старогнатівку - з артилерії калібру 152мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

Також російсько-окупаційні війська обстріляли тричі Новоселівку - з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм; Болотене – з мінометів калібру 82 мм; двічі Водяне - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм; Широкине - з мінометів калібру 120 мм; двічі Миронівський - з артилерії калібру 122 мм.

Були обстріляні і: Новогнатівка, чотири рази - з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм; Світлодарськ, чотири рази - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; Травневе, тричі - з мінометів калібру 120 мм та протитанкових керованих комплексів.

Російсько-окупаційні війська обстріляли і Лобачеве, тричі - з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм; Південне, двічі - з мінометів калібру 82 мм, протитанкових керованих комплексів, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; Новозванівку, чотири рази - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.

За даними пресслужби, російсько-окупаційні війська обстріляли Луганське, тричі - з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та ручного протитанкового гранатомету; Авдіївку, двічі - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, протитанкових керованих комплексів; Щастя, п'ять разів - з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Читайте також: Ескалація у зоні ООС: загинули двоє українських військових, четверопоранені

Обстріляні також були: Кримське, п'ять разів - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів; Мар’їнка, чотири рази – з мінометів калібру 120 мм та протитанкових керованих комплексів; Опитне, двічі - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

«(Обстріляні були – ред.) тричі Нью-Йорк - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; двічі Лопаскине - з мінометів калібру 82 мм; чотири рази Новолуганське – з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм», - поінформували у пресцентрі штабу ООС.

Зазначається, що окупанти чотири рази обстрілювали Станицю Луганську - з танка, артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм; двічі – Причепилівку, з мінометів калібру 120 мм; Сизе - з мінометів калібру 120 мм; Новогригорівку - з артилерії калібру 122 мм; п'ять разів Троїцьке - з мінометів калібру 120 мм.

Також російські найманці відкривали вогонь по Старому Айдару - з артилерії калібру 122 мм; по Шумах, тричі - з мінометів калібру 120мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів; по Зайцевому, тричі – з артилерії калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм; по Станиці Луганській - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.

Окупанти обстріляли двічі Трьохізбенку - з мінометів калібру 120 мм; Богданівку - з мінометів калібру 120 мм; Авдіївку - з мінометів калібру 120 мм; Новоселівку другу - з мінометів калібру 120 мм; Новотошківське - з мінометів калібру 120 мм; Новоолександрівку - з мінометів калібру 120 мм.

Обстріляні були і Чермалик - з мінометів калібру 120 мм, та Піски - з ручних протитанкових гранатометів.

У пресслужбі ООС нагадали, що, окрім того, на Донеччині було зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Також у відомстві уточнюють, що внаслідок обстрілу двоє українських військовослужбовців отримали осколкові поранення, несумісні з життям, а четверо військовослужбовців - отримали поранення різного ступеня важкості та перебувають у лікувальних закладах.

У Командуванні Об’єднаних сил висловили щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих.

«Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації», - зазначається у повідомленні.