Місія ОБСЄ нарахувала майже 200 порушень перемир’я на сході за добу

СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 39 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 163 таких порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 17/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 25 січня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 39 порушень режиму припинення вогню, зокрема 23 вибухи (5 розривів боєприпасів і 18 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася в районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

За попередню добу в цій області було зафіксовано 36 порушень режиму припинення вогню (майже всі також поблизу Широкиного).

Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала 10 «Градів» та 43 танки, розміщені в ОРДЛО з порушеннями

"У Луганській області Місія зафіксувала 163 порушення режиму припинення вогню, зокрема 110 вибухів (76 вибухів від вихідного вогню та розривів боєприпасів і 34 вибухи невизначеного походження)", - повідомили в СММ.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася в районах на північ, північний схід і захід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Читайте також: На окупованій Луганщині ОБСЄ виявила два десятки невідведених «Градів»

За оцінкою СММ, 6 вибухів невизначеного походження в районі на південний захід від н. п. Зимогір’я (непідконтрольний урядові, 27 км на захід від Луганська) та 28 вибухів невизначеного походження південніше н.п. Іванівське (кол. Лотикове; непідконтрольний урядові, 30 км на захід від Луганська) були пов’язані з проведенням навчань із бойовою стрільбою за межами зони безпеки.

Як відомо, за попередню добу в області зафіксовано 146 порушень режиму припинення вогню (майже всі також поблизу ділянки розведення в районі Золотого).