Статус учасника бойових дій цьогоріч отримали 570 добровольців

У 2021 році статус учасника бойових дій надано більш як 570 представникам добровольчих підрозділів. 

Про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна в інтерв'ю Укрінформу.

"Цього року, наприклад, нами надано статус учасника бойових дій більш як 570 представникам саме добровольчих підрозділів. І мені дуже приємно, що завдяки закону, який було ухвалено два роки тому, добровольці змогли отримати цей статус. Ми всі знаємо роль добровольців у 2014-му, тож це дуже важливо! Я цим пишаюся – що, нарешті, ми можемо віддати належне людям, які пішли добровільно захищати Україну в найскрутніший момент, коли у нас не було сильної армії", - сказала Лапутіна.

Вона зазначила, що при міністерстві діє міжвідомча комісія, до складу якої входять представники всіх силових відомств, громадськості, Мінветеранів, і ці люди розглядають документи, які подаються до комісії. За її словами, якщо документи в порядку, людина без зволікань отримує статус учасника бойових дій.

Лапутіна додала, що військовослужбовцям Збройних Сил України статус учасника бойових дій надається відповідними підрозділами Міністерства оборони.

Як повідомлялося, міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна на Донеччині вручила пам'ятні відзнаки шістьом бійцям Добровольчого українського корпусу "Правий сектор".