Окупанти обстріляли позиції захисників Новолуганського

Російські окупаційні війська станом на 11.00 16 грудня один раз відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил зі стрілецької зброї.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

«З початку доби, станом на 11 годину, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. В напрямку Новолуганського окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

У пресслужбі також повідомили, що криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна. Так, за минулу добу підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3588 транспортних засобів, 3809 осіб, 4 осіб - на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявлено 52 адміністративні правопорушення та розкрито 39 злочинів.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідували 1223 особи, а на підконтрольну Україні територію прибули 1154 особи.

Крім того, піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували понад 3 гектари території та передали на знищення 130 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 15 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню, 5 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.