Родинам дев’ятьох загиблих воїнів вручили відзнаку «Захисник України - Герой Чернігова»

Фото

У Чернігові родинам дев’ятьох загиблих воїнів АТО/ООС міський голова вручив почесну відзнаку "Захисник України - Герой Чернігова".

Про це повідомила пресслужба Чернігівської міськради, передає Укрінформ.

"Відзнаку територіальної громади міста - "Почесне звання "Захисник України - Герой Чернігова" родинам загиблих вручив міський голова Владислав Атрошенко", - йдеться у повідомленні.

Родинам загиблих воїнів АТО/ООС міський голова вручив почесну відзнаку «Захисник України - Герой Чернігова» / Фото: Чернігівська міська рада

Пресслужба також розмістила список відзначених захисників - сержантів та солдатів, полеглих під час виконання свого громадянського обов’язку. Почесне звання їм присвоєне в цьому році посмертно.

Вручення нагород відбулося під час урочистостей з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України у сквері ім. М. Попудренка в центрі міста. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальних стел загиблим героям Чернігівщини - учасникам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні.

Читайте також: Монастирський вручив нагороди до Дня захисників і захисниць

Як повідомляло агентство, почесне звання "Захисник України - Герой Чернігова" в обласному центрі було засноване у 2019 році. Вперше його присвоїли торік 11 загиблим у зоні бойових дій землякам. Нагорода передбачає вручення нагрудного знаку та разової грошової виплати в розмірі 10 мінімальних зарплат (зараз це 50 тис. грн).

Фото: chernigiv-rada.gov.ua