Залужний не виключає спланованої дискредитації навчань «Об’єднані зусилля – 2021»

Вище військове керівництво країни готове протистояти можливим інформаційним провокаціям, спрямованим на дискредитацію стратегічних командно-штабних навчань Збройних Сил України “Об’єднані зусилля – 2021”.

Про це під час брифінгу заявив головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З настанням періоду проведення цих стратегічних командно-штабних навчань такі заходи (з дискредитації ЗСУ – ред.) тільки посиляться. Розповсюджуються фейки, маніпулюються різноманітні інформації, в тому числі, що стосується і неготовності військових, і захворюваності на COVID-19. Я вас запевняю, що ми це все розуміємо, працюємо не тільки ми, а й інші зацікавлені органи виконавчої влади нашої держави, і намагаємось з цим боротись. Можу єдине що сказати - що весь склад учасників до проведення цих навчань готовий, відповідно всі підрозділи, які мають залучатись, зайняли вихідні положення, жодного випадку захворюваності (на COVID-19 – ред.) не виявлено, це постійно контролюється. Ми готові до цих навчань, і ми їх обов’язково проведемо якісно», - сказав Залужний.

Читайте також: Навчання «Об’єднані зусилля-2021» матимуть п’ять інновацій - Залужний

Як повідомляв Укрінформ, стратегічні командно-штабні навчання Збройних Сил України “Об’єднані зусилля – 2021” (СКШН) відбудуться з 22 до 30 вересня. У навчаннях візьмуть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки: танків – до 85 од.; бойових броньованих машин – до 420 од.; ракетних та артилерійських систем (калібром більше 100 мм) – до 50 од.; бойових кораблів (катерів) – до 20 од.; вертольотів (літаків) – до 30 од.

Участь у СКШН «Об’єднані зусилля – 2021» братимуть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.