Естонські та українські парламентарії відвідали зону ООС

Фото

Спільна делегація парламентаріїв Естонської Республіки та України відвідала район проведення операції Об’єднаних сил.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

“До складу делегації увійшли голова комітету закордонних справ парламенту Естонської Республіки Марк Міхкельсен, голова парламентської групи Естонія – Україна парламенту Естонської Республіки Маті Райдма, член Парламентської асамблеї Ради Європи Райво Тамм, депутати Верховної Ради України Марія Іонова, Іванна Климпуш-Цинцадзе та Ірина Геращенко”, - ідеться в повідомленні.

У Маріуполі делегація зустрілась із начальником штабу – першим заступником командувача Об'єднаних сил генерал-майором Едуардом Москальовим.

Делегація відвідала малий броньований артилерійський катер, що виконує завдання в Азовському морі. Під час виходу в море командир тактичної групи “Маріуполь” Об’єднаних сил капітан першого рангу Роман Гончаренко ознайомив делегацію з безпековою ситуацією в акваторії Азовського моря.

Читайте також: У зоні ООС окупанти п'ять разів зривали «тишу» - стріляли з гранатометів і кулеметів

Також естонські та українські парламентарії спостерігали за тренуваннями українських військових, які проходили на морі.

Після цього спільна делегація побувала у Широкиному. Парламентарії пройшлися вулицями колишнього курортного селища, побачили руйнування, спричинені обстрілами російсько-окупаційних військ.

“Для нас, західних політиків і парламентаріїв, надзвичайно важливо отримувати інформацію про російську агресію з перших рук. Ми бачимо, як тримають оборону українські воїни. Вони діють професійно і сміливо. Всі українці мають гордитися своїми захисниками. Кожної хвилини ці військовослужбовці мужньо протистоять агресії Російської Федерації. Також важливо, що у співпраці з українськими депутатами ми можемо сприяти міцній міжнародній підтримці України в боротьбі за територіальну цілісність”, - заявив голова комітету закордонних справ парламенту Естонії.

Читайте також: У зоні ООС загинув військовий з Борисполя

Головними темами візиту стали питання, пов’язані із безпековою і гуманітарною ситуацією в районі ООС.

Як повідомляв Укрінформ, 25 серпня в зоні ООС зафіксували п'ять порушень ворогом режиму припинення вогню.

Фото: пресслужба ООС