До Харкова доправили чотирьох поранених бійців, один – на апараті ШВЛ

До шпиталю в Харкові доправили чотирьох бійців, які дістали поранення 13 липня на Луганщині, один з них – у важкому стані, знаходиться на апараті штучної вентиляції легенів.

Про це повідомив на брифінгу провідний хірург Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Сергій Шипілов, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні до нас доставлено аеромедичною евакуацією четверо поранених з Луганщини, де вони отримали поранення внаслідок артобстрілу вчора ввечері. Стан трьох оцінюється як середньої важкості, вони отримали акубаротравму та чисельні осколкові поранення м’яких тканин кінцівок. І один поранений – на штучній вентиляції легенів, у важкому стані. В нього важке поєднане поранення шиї, грудної клітки з важким масивним ушкодженням лівої легені з наявністю декількох осколків і осколкове поранення нижніх кінцівок із вогнепальним переломом малогомілкової кістки», - розповів Шипілов.

За його словами, тяжкому пацієнтові проводять оперативне втручання: вже видалили два крупних осколки з лівої легені, на черзі – видалення осколка з шиї та обробка на нижній кінцівці.

«Виконали малоінвазивне втручання, видалили два осколки, зашили легеню, для того, щоб запобігти ускладненням», - зазначив хірург.

Щодо інших трьох поранених, то їм надали допомогу в Сєвєродонецьку, в харківському шпиталі проводять перев’язки. Один поранений має черепно-мозкову травму з пошкодженням слухового апарату. Загрози життю немає.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 13 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, загинув український військовий, п'ятеро поранено, ще один отримав бойове травмування.

Фото Дмитра Горбунова