Місія ОБСЄ нарахувала на вихідних 339 порушень «тиші»

Звіт

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували з вечора 2-го до вечора 4 липня 261 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та 78 - на Луганщині.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №154/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 5 липня.

"У Донецькій області в період із вечора 2-го до вечора 4 липня СММ зафіксувала 261 порушення режиму припинення вогню, включаючи 58 вибухів (2 розриви боєприпасів, 25 вибухів у повітрі та 31 вибух невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Україна в ТКГ завтра порушить питання ескалації в зоні ООС

Як зазначається, більшість порушень сталися в районі на захід і південь від Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька), на північний схід від н. п. Гнутове (підконтрольний урядові, 90 км на південь від Донецька), а також у районі на північний захід від н. п. Маяк (непідконтрольний урядові, 19 км на схід від Донецька).

Протягом попереднього звітного періоду Місія зафіксувала на Донеччині 164 порушення "тиші".

Читайте також: Окупанти обстріляли камеру ОБСЄ біля шахти «Жовтнева»

"У Луганській області в період із вечора 2-го до вечора 4 липня СММ зафіксувала 78 порушень режиму припинення вогню, включаючи 37 вибухів невизначеного походження", - заявили в СММ.

Більшість порушень виявлено в районах на північ і південний захід від ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольне урядові, 60 км на захід від Луганська).

Як нагадують спостерігачі, за попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 52 порушення режиму припинення вогню.