Окупанти п’ять разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

Російсько-окупаційні війська від початку доби 5 разів обстріляли позицій Об'єднаних сил, один український військовослужбовець загинув.

Про це повідомляє пресслужба ОС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій Збройних сил України. Від початку доби зафіксовані 5 порушень режиму припинення вогню", - йдеться у вечірньому зведенні.

Як зазначається, поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти двічі застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Біля Авдіївки вони відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, у районі Мирного - зі станкових протитанкових гранатометів.

Читайте также: Окупанти минулої доби вісім разів порушили «тишу» на сході України

Неподалік Березового окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

"Один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил дістав поранення, несумісні з життям", - зазначили у пресслужбі.

Там додали, що на обстріли українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Як повідомлялося, збройні формування РФ 4 липня здійснили обстріл позицій українських військовослужбовців у смузi вiдповiдальностi оперативно-тактичного угруповання "Схiд", у результаті якого один військовослужбовець дістав проникаючі осколкові поранення. Його терміново доправили до лікувального закладу, але врятувати не змогли.