ОБСЄ нарахувала на Донбасі 174 порушення «тиші» за вихідні

Звіт

Протягом минулих вихідних СММ ОБСЄ зафіксувала у Донецькій області 143 порушення режиму припинення вогню та 31 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №60/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 15 березня.

"У Донецькій області в період із вечора 12-го до вечора 14 березня СММ зафіксувала 143 порушення режиму припинення вогню, у тому числі 33 вибухи (1 вибух у повітрі, 2 розриви та 30 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Окупанти за тиждень 79 разів порушили «тишу» на Донбасі, загинули двоє бійців ЗСУ

Зазначається, що більшість цих порушень сталася в районах на південь від н. п. Залізне (кол. Артемове; підконтрольний урядові, 42 км на північний схід від Донецька), а також на північний схід і схід від н. п. Гнутове (підконтрольний урядові, 90 км на південь від Донецька).

Як повідомили в СММ, у Луганській області за цей період виявлено 31 порушення режиму припинення вогню, у тому числі 12 вибухів невизначеного походження.

Читайте також: На окупованому Донбасі зафіксували танки поза місцями зберігання - штаб ООС

Більшість випадків зафіксовано у районах на південний схід від Попасної (підконтрольна урядові, 69 км на захід від Луганська).

У звіті також повідомляється, що поблизу Петрівки Донецької області команда Місії втратила контроль над просторовим положенням безпілотника середнього радіуса дії. Спостерігачі згодом повернули апарат, який був незначно пошкоджений.