Держсекретар з питань оборони Великої Британії відвідав район проведення ООС

Фото

Делегація на чолі з державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом відвідала район проведення операції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє штаб ООС у Facebook.

"У межах робочої поїздки іноземних партнерів було ознайомлено з поточною обстановкою в районі проведення операції Об'єднаних сил. Делегацію супроводжували міністр оборони України Андрій Загороднюк та представники оборонного відомства. На Приазов’ї робочу групу зустрічав командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики продовжують блокувати роботу патрулів ОБСЄ

Як зазначив Кравченко, противник, попри оголошений режим тиші, продовжує активно обстрілювати позиції Об'єднаних сил, порушуючи міжнародне право та нехтуючи моральними цінностями, веде вогонь у напрямку мирних населених пунктів.

"При цьому наші підрозділи продовжують виконувати взяті на себе зобов’язання щодо виконання Мінських угод", – наголосив він.

Відповідаючи на запитання іноземних партнерів командувач Об'єднаних сил підтвердив інформацію про присутність на території тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областях регулярних російських військ, а також про постійне постачання зброї та боєприпасів з території РФ.

Читайте також: Окупанти на Донбасі застосували 120-мм калібр — "гарячі точки"

Більш наочно британська делегація ознайомилися з ситуацією в окремих районах вздовж лінії розмежування на Маріупольському напрямку.

В завершение встречи стороны обсудили актуальные вопросы развития украинско-британского военно-политического сотрудничества в оборонной сфере.