У Станиці збудують тимчасовий міст, поки немає основного

Під час наради із зацікавленими відомствами обговорено подальший план дій на території, де буде проведено відновлювальні роботи мосту через р. Сіверський Донець в Станиці Луганській.

Інформація оприлюднена пресслужбою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Сьогодні, 30 серпня, відбулась робоча нарада з представниками Групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, СЦКК, ГУ ДСНС України в Луганській області, Лисичанського підрозділу Держприкордонслужби України, а також підрядної організації ТОВ «Укртрансмост». Також визначалися потреби підрядника у комунальній техніці та будматеріалах», - ідеться в повідомленні.

Крім цього, розглянуто план будівництва обхідного мосту, який буде зведено на час виконання відновлювальних робіт. Вантажопідйомність його становитиме 400 кг на м2.

Працівники автодорожньої служби разом із інженерною групою ДСНС прибирали пісок та сміття від однієї із частин споруди.

Триває робота по розмінуванню ділянки, визначеної під майбутню дорогу.

Читайте також: Піротехніки спустилися під зруйновану частину мосту в Станиці

Наразі обстежено дороги на площі 0,20 га, виявлено один вибухонебезпечний предмет. З початку робіт обстежено 1,45 га дороги, виявлено 66 одиниці ВНП.

Як повідомляв Укрінформ, учасники Тристоронньої контактної групи на зустрічі в Мінську 17 липня дійшли порозуміння щодо ремонту й експлуатації мосту в Станиці Луганській. Згідно з досягнутими домовленостями сторони одночасно мають розпочати ремонт мосту: українська сторона відновить завалений проліт, а ОРЛО — покриття та огородження.

31 липня Тристороння контактна група домовилася про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.