За добу окупанти 4 рази не пропустили патрулі ОБСЄ на Донбасі

Протягом п’ятниці тривало перешкоджання у доступі СММ ОБСЄ на окуповану території Донбасу, зокрема, неподалік Верхньошироківського, у Соснівському та Набережному, а також у пункті пропуску на кордоні поблизу Ізвариного.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на вечір 23 серпня 2019 року.

"На блокпості на захід від н. п. Верхньошироківське (кол. Октябр; непідконтрольний урядові, 29 км на північний схід від Маріуполя) у двох випадках члени збройних формувань знову відмовляли патрулям Місії у проїзді, в одному разі посилаючись на "проведення в цьому районі операції", а в іншому на те, що команда СММ відмовилася показати свій план патрулювання", - йдеться у звіті.

Поруч з цим, на східному в’їзді до н. п. Соснівське (непідконтрольний урядові, 78 км на південь від Донецька) бойовик відмовив патрулю Місії у в’їзді до населеного пункту, посилаючись на накази своїх командирів.

Читайте також: Українська сторона почала демонтаж укріплень у Станиці

"Біля крамниці в н. п. Набережне (непідконтрольний урядові, 33 км на північний схід від Маріуполя) до співробітників Місії підійшов озброєний член збройних формувань і попросив показати йому їхній план патрулювання, а потім, посилаючись на накази від його командирів, сказав патрулю Місії залишити населений пункт", - повідомили також в Місії.

Крім того, у пункті пропуску на кордоні поблизу н. п. Ізварине (непідконтрольний урядові, 52 км на південний схід від Луганська) бойовик російських окупаційних військ наказали  патрулю Місії залишити цей район.