Воїни, які захищають рідну землю, повинні стріляти у відповідь

Блоги

За інформацією Операції об’єднаних Сил станом на ранок, двоє військовослужбовців загинули, четверо поранені та четверо травмовані. 

Біль, сум для рідних, близьких та командирів.

Найважче на війні для командира - втрата підлеглих, а потім... привозити загиблого воїна до рідних...питання, яке тобі можуть поставити: чому ти вижив, а він загинув? 

Чи дивився хтось з поважних політиків в очі удів, матерів, дітей загиблих? - Не впевнений, що таке було.

Політики, які отримали мандат для переговорів, повинні припинити гратися життями людей на полі, де не розуміються, - на полі бою. Війна, вона існує, і існує з 14-го року, визнана нашими стратегічними партнерами та світовою спільнотою. Є об’єктивні показники того, що відбувається, і розмовляти з ворогами-опонентами треба з сильної та чіткої позиціі. 

Вважаєте за потрібне вести політичні переговори за столом переговорів - ведіть, але на полі бою - це відповідальність військових та командирів. Вони відповідають за життя підлеглих та мирний сон усіх громадян країни. Військові чітко бачать та володіють оперативною інформацією і мають швидко реагувати та діяти у будь-якій обстановці.

Не може бути політичних переговорів у безпекових питаннях без урахування об’єктивної оперативної інформації з передової та загалом.

Отримуючи найвищий мандат перемовника від керівництва держави, не повинно бути незважених заяв - щодо того, стріляти у відповідь чи ні. Заявляючи про принипиненя вогню, ви змушуєте військових порушувати основний закон ЗСУ. Це Статут, а саме ст. 22 Внутрішнього Статуту Збройних Сил України.

Воїни, які захищають нашу рідну землю, нашу державу, наші сім`ї, повині стріляти у відповідь в тих, хто загрожує їхньому життю і хоче відібрати у нас державу!

Роблячи різкі та необдумані заяви «припинити стріляти» - ви принижуєте тих, хто загинув, захищаючи нашу землю, нашу честь і гідність. Ви зраджуєте їхні сім’ї та їхніх дітей-сиріт. 

Це неприйнятно!

Це моя особиста думка, думка воїна і бойового офіцера, для якого війна за незалежність моєї Держави - не порожнє слово!!!!!

#Разом_до_Перемоги

Якщо країна між війною і ганьбою обирає ганьбу, вона одержує і ганьбу, і війну. 

Вінстон Черчилль

Сергій Кривонос, перший заступник секретаря РНБО

FB