У Верхньоторецькому бойовики заборонили жителям проходити на українську територію

У селищі Верхньоторецьке Донецької області, частина якого окупована бойовиками, місцевим жителям заборонили проходити на українську територію, відрізавши таким чином людей від медичної допомоги, магазинів, роботи.

Про це 20 травня повідомили у громадській організації «Оборона Маріуполя».

«Бойовики т.зв. «ДНР» влаштували гуманітарну катастрофу в селищі Донецької області... Після останньої ротації на блокпосту т.зв. «ДНР» розмістилися озброєні особи, які заборонили місцевим жителям проходити на українську територію», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, частина селища контролюється українською армією, а друга частина окупована т.зв. "ДНР". Безпосередньо в самому селищі, на лінії розмежування розташовані блокпости українських захисників і бойовиків.

Значна частина громадян України, які живуть в окупованій частині смт Верхньоторецьке, працює в українській частині селища і прилеглих населених пунктах. Також, мешканці окупованої частини відвідують лікарню (одна на все селище), магазини та інші установи на території, підконтрольній Україні. Діти, що живуть у захопленій терористами «ДНР» частині селища, ходять до школи (одна на все селище) на українську територію.

Тепер бойовики заборонили жителям проходити на територію, контрольовану Україною. Люди позбавлені доступу до медичних установ, шкіл, продуктових магазинів тощо.

Читайте також: За добу окупанти 11 разів обстріляли позиції ЗСУ, один військовий поранений

Як зазначає видання, бойовики, які заступили на блокпости після ротації, розмовляють з характерним російським акцентом і не розуміють українську мову. У розмовах між собою загарбники проговорилися, що приїхали з РФ.

Як зазначається, група людей з селища звернулася до Пушиліна, який вважається керівником цієї псевдореспубліки. Однак той повідомив, що його повноваження не дозволяють вирішувати такі питання, оскільки все, що пов'язано з військовими, вирішується через російських силовиків.

Фото: vchasnoua.com