На Рівненському полігоні вертолітна ескадрилья проведе нічні стрільби

На Рівненському військовому полігоні проводяться масштабні заходи бойової підготовки бригад армійської авіації Сухопутних військ та ВМС Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Екіпажі вертольотів різних типів, зокрема Мі-24 та Мі-8 у складі пар, ланок та ескадрилій виконують навчально-бойові завдання в складних метеорологічних умовах. Окрім польотів різної складності, пілоти виконують завдання з висадки десанту, елементи евакуації, польоти на бойове застосування ракетного та артилерійсько-гарматного озброєння з гранично малої висоти вдень та вночі», - йдеться у повідомленні із посиланням на відділення спеціальних кореспондентів інформагентства Міноборони у Рівному.

Так повідомляється, що військовослужбовці відпрацьовують навички пілотування вертолітної техніки, обладнаної приладами нічного бачення, що дозволяє літати та вести вогонь в темну пору доби на рекордно малій висоті, а в реальній бойовій обстановці приховано наблизитися, знищити цілі та безпечно повернутися в район базування.

В рамках завершення підготовки підрозділів армійської авіації визначать кращий екіпаж, пару, вертолітну ланку Мі-24, Мі-8.

Читайте також: В Україну з США прибули на ротацію 130 військових інструкторів

За словами начальника армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майора Ігоря Яременка, використовуються нові способи виконання льотних та вогневих завдань. “Вперше за часи незалежності України проводимо навчання у складі 16 вертольотів, які виконуватимуть завдання у складі ескадрильї вночі. Це є ще одним доказом того, що армійська авіація спроможна виконувати бойові завдання у складних умовах” . - зауважив Яременко.

Фото: МОУ.