На Донбасі активізувались російські розвідгрупи

Командування російсько-окупаційних військ активізувало застосування розвідувальних груп та збільшило кількість засад у «сірій зоні».

Про це під час брифінгу заявив речник Міноборони Максим Праута з посиланням на інформацію головного управління розвідки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ активізувало застосування розвідувальних підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, збільшено кількість розвідувальних груп для розвідки передових позицій підрозділів Об’єднаних сил”, - зазначив речник.

За словами Праути, противник також намагається забезпечити безперервність та посилення розвідки шляхом облаштування додаткових постів технічного спостереження, оснащених експериментальними засобами розвідки та іншим обладнанням з обробки і передачі інформації російського виробництва.

Читайте також: Окупанти чотири рази порушили "Великоднє перемир'я", втрат немає

Крім того, в Міноборони зазначили, що збільшилась інтенсивність залучення розвідувальних підрозділів противника для організації засад у так званій «сірій зоні». Особовому складу цих підрозділів дозволено на свій розсуд відкривати вогонь по позиціях Об’єднаних сил із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів.