Порошенко назвав бойові втрати від російської агресії

Унаслідок російської російської агресії проти України загинув 2961 український воїн.

Про це Петро Порошенко сказав у ефірі ток-шоу "Головна тема. Вибір" на телеканалі "Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу наголосити, що зараз українські Збройні Сили ведуть лише вогонь у відповідь. Але втрати в окупаційних військ на сьогоднішній день значно перевищують втрати Збройних Сил України. І це є найбільш ефективний спосіб для того, щоб ворог дотримувався режиму припинення вогню, який був запропонований Україною", - заявив Порошенко.

Президент назвав, скільки українських військових загинуло внаслідок російської агресії.

"Я можу, як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України, підтвердити, що ми говоримо не про загострення останнього тижня. Ми говоримо, що пʼять років в Україні йде війна – повномасштабна, ніякий не заморожений конфлікт. Майже кожен день Україна втрачає своїх найкращих хлопців і дівчат. І на сьогоднішній день 2961 український воїн загинув під час цієї війни", - сказав Порошенко, уточнивши, що це лише склад бойових втрат.

Він наголосив, що нині "нічого важливішого за мир у нас немає".

Читайте також: Порошенко анонсував нову закупівлю озброєння у США

Глава держави заявив, що РФ уже не має ілюзій щодо ціни, яку їй доведеться заплатити в разі повномасштабної агресії.

"Безумовно, зараз ми маємо вже іншу армію, і ми порох тримаємо сухим, зброю тримаємо напоготові, і вже немає жодних ілюзій у країни-агресора щодо тієї ціни, яку доведеться заплатити, якщо вона спробує відновити широкомасштабний наступ на українську територію", - підкреслив Порошенко.

Глава держави наголосив, що українська армія вже має інше озброєння, антиснайперські комплекси, дрони, космічну розвідку, а також вишкіл і професіоналізм воїнів.

Фото: Петро Порошенко, Twitter