Україні потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії - Президент

Українські фахівці мають опрацювати питання створення високоточної ракетної зброї підвищеного радіусу дії, спроможної вражати цілі в тилу противника.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи перед 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою на Житомирщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ставимо завдання зараз конструкторським бюро, промисловості оборонній: нам потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії, здатна у відповідь на агресію вражати цілі далеко в тилу ворога”, - сказав Порошенко.

Він нагадав, що донедавна Україна була зобов’язана дотримуватися різних обмежень у зв’язку з дією Договору про обмеження ракет середньої та меншої дальності. Проте Росія “зруйнувала” цей договір і всі, у тому числі й українські міжнародні партнери, “роблять необхідні висновки”.

Читайте також: Боєздатність української армії зростає щодня — Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Майк Помпео оголосив про припинення участі США в Договорі про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД), оскільки 2 лютого закінчився термін ультиматуму, який США пред'явили Росії 4 грудня 2018 року. Сполучені Штати пообіцяли вийти з ДРСМД, якщо Росія не повернеться до виконання своїх зобов'язань за договором протягом 60 днів.

У Вашингтоні вважають, що РФ порушила ДРСМД тим, що створила ракети 9М729. Москва це заперечує. Згідно з даними американської сторони ракета 9М729 здатна пролетіти понад 500 кілометрів, що суперечить ДРСМД.