Грошове забезпечення військових на передовій підвищать із 1 квітня

Президент України Петро Порошенко повідомив про рішення підвищити грошове забезпечення військовослужбовців, які знаходяться на передовій.

Про це він заявив під час перебування на опорному пункті українських десантників в районі проведення операції Об'єднаних сил, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Я прийняв рішення і доручаю міністру підвищити рівень грошового забезпечення тих бійців, які знаходяться на передовій. Починаючи з першого квітня, я наказую, щоб грошове забезпечення – доплату на першій лінії підняти на 2000 грн. Мінімальна доплата має складати 12000 грн для кожного військовослужбовця», - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що на тисячу гривень має бути підвищена доплата на другій лінії і її рівень має бути доведено до 5500 грн.

Читайте також: Порошенко зустрівся з бійцями ЗСУ на передовій

«Ми маємо підтвердити, що це мій перший пріоритет як Президента та Верховного головнокомандувача Збройних сил України», - додав Президент.

Порошенко також наголосив на важливості забезпечення українських військових моряків, які боронять Азовське узбережжя. «Під час виходу в море на бойові операції. Їм потрібно забезпечити таку саму доплату, як бійцям на першій лінії», - сказав він.

Президент під час спілкування з військовими акцентував на тому, що держава робить все, щоб модернізувати українську армію, починаючи від захищеного зв’язку до забезпечення сучасними дронами, іншими засобами та озброєнням тощо.