Укроборонпром показав модернізовані Т-64, які постачатимуть армії

Фото, відео

Харківський бронетанковий завод, що входить до складу державної корпорації "Укроборонпром", продовжує посилювати українське військо модернізованими танками Т-64.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

“За результатами комплексу випробувань, модернізований Т-64 зразка 2017 року з минулого року серійно постачається до Збройних сил України”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі виготовлено понад сотню Т-64, що достатньо для переозброєння танкової бригади. Водночас харківське підприємство продовжує роботи з модернізації наявних Т-64.

Під час модернізації в бойову машину інтегруються сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Завдяки високоякісним комплектуючим вони мають високу стійкість до світлових завад та забезпечують роботу при складних умовах, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад у інфрачервоному діапазоні.

Читайте також: В Україні створили танкову бригаду резерву на випадок відкритої ворожої агресії

Крім того, у модернізованій техніці використовується тепловізор, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.

Згідно з повідомленням, Т-64 зразка 2017 року також отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу "ударне ядро".

Як інформують в Укроборонпромі, у 2017 році згаданий зразок брав участь у танкових змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge та був продемонстрований під час параду з нагоди Дня Незалежності України у 2018 році.

фото: Укроборонпром