РосЗМІ поширюють фейки про обстріли Золотого-5 - штаб ООС

Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують вдаватися до практики підступних обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території України, намагаючись звинуватити в цьому підрозділи Об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"31 січня та 1 лютого поточного року на інформаційних ресурсах російсько-окупаційних військ було поширено інформацію про нібито зафіксовані порушення режиму припинення вогню з боку підрозділів ЗС України на напрямку Золоте-4 – Золоте-5. У згаданих фейкових повідомленнях українські підрозділи звинувачуються в обстрілах зі стрілецької зброї, РПГ та іншими вогневими засобами місцевих дитячого садка, школи та житлових будинків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при детальному вивченні відстані, профілю висот місцевості, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, напрямку, з якого вівся обстріл, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань Російської Федерації, стає зрозумілою "непричетність підрозділів Об’єднаних сил до обстрілу дитячої установи та житлових будинків мирних мешканців Золотого-5, про які намагаються запевнити своїх читачів так звані ЗМІ російської-окупаційної влади".

Читайте також: Окупанти зігнали військових і техніку для зйомок фейкових новин - ГУР

Прес-центр наголошує на цілеспрямованих діях окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню під час перемир'я та свідоме невиконання Мінських домовленостей.