Держсекретар з питань оборони Британії відвідає базу ВМС в Одесі

Держсекретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон зустрінеться в Одесі з міністром оборони України Степаном Полтораком та відвідає військово-морську базу.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

“Під час сьогоднішньої роботи з державним секретарем Великої Британії у нас буде можливість обговорити питання безпекової ситуації. Ми обговорюватимемо питання, що пов’язані з прискоренням рішень, які ми приймали в Лондоні, прискорення їх імплементацїі в життя і досягнення конструктивних рішень щодо розширення та покращення взаємовідносин між оборонними відомствами Великої Британії та України”, - наголосив Полторак.

Читайте також: ВМС у 2019 році отримають розвідувальний корабель і ракетний комплекс

Як зазначається, під час візиту заплановано ознайомлення з ходовими можливостями кораблів ВМС ЗС України, відвідання військово-морської бази, фрегата «Гетьман Сайгадачний» та корабля Королівських Військово-морських сил Великої Британії «ЕCHO».

Очільники оборонних відомств двох країн також зустрінуться з членами родин українських моряків, незаконно затриманих Російською Федерацією.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", решту 21-г утримують в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.