ЗСУ чекають на нові системи озброєння та військову техніку – Муженко

Фото

Збройні сили України очікують на якісно нові системи озброєння вітчизняного виробництва.

Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко під час візиту на один із ремонтних заводів оборонно-промислового комплексу України, інформує прес-служба Генштабу.

«Сьогодні українська армія, як головний стратегічний замовник підприємств національної оборонки, вимагає від вітчизняного ОПК якісного прориву в питаннях розробки та постачання у війська концептуально нових систем озброєння та військової техніки. Це ваше головне завдання і саме цим вимірюється національний індустріальний патріотизм», – наголосив Муженко.

Як йдеться в повідомленні, держпідприємство, яке раніше займалося виключно ремонтом існуючих систем озброєння, сьогодні переходить на наступний рівень – виробництво нових, модернізованих зразків.

Читайте також: У Генштабі обіцяють карати військкомати за “облави” на призовників

За словами керівництва заводу, завдяки армійським замовленням останніх років, підприємство поступово нарощує виробничий та інженерно-технічний потенціал і стає одним із провідних роботодавців регіону. Щорічно на підприємстві проходять робочу практику та залишаються працювати кращі студенти технічних вузів та учні спеціалізованих професійно-технічних училищ, для яких завод став реальною альтернативою закордонному заробітчанству.

Під час візиту Муженко ознайомився з ходом виконання ремонту військової техніки та перспективними варіантами її модернізації, повідомляють в Генштабі.

Фото: facebook.com/GeneralStaff