Хуг заявив, що не вважає Росію агресором

Колишній перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, котрий склав повноваження наприкінці жовтня, заявив, що не вважає Росію агресором.

Про це він сказав у інтерв'ю ТСН.

На пряме запитання журналіста Андрія Цаплієнка «Чи вважаєте ви Росію агресором» Хуг відповів наступне:

«Ні, але я вважаю, що Росія, як і Україна, й окремі райони Донецької та Луганської областей, визнали, що існує велика проблема, яка потребує вирішення, і всі вони взяли на себе зобов'язання».

Читайте також: ОБСЄ не побачила прямих доказів присутності Росії на Донбасі - Хуг

Він додав, що «конфлікт можна вирішити тільки тоді, коли хтось буде більше прагнути знайти рішення, ніж намагатися звинувачувати інших».

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня видання Foreign Policy опублікувало інтерв'ю з першим заступником глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александром Хугом, у якому він, нібито, заявив, що ОБСЄ бачить конвої та уніформу РФ, проте прямих доказів присутності Росії на Донбасі немає.

Читайте також: Хуг заявив, що інтерв'ю у Foreign Policy не відображало його точку зору

Проте згодом видання прибрало інформацію про відсутність доказів присутності Росії на Донбасі з цього інтерв'ю, а наприкінці тексту розмістило ремарку, в якій вказало, що відкоригувало його в частині про відсутність доказів присутності Росії в зоні бойових дій на Донбасі, оскільки "це зауваження... не передає те, що він (Хуг) мав на увазі".

Александр Хуг залишив посаду заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні 31 жовтня. Його наступником став Марк Етерінгтон.