Окупанти намагаються відновити напруження на Світлодарському напрямку — штаб ООС

Карта

Російські окупаційні війська минулої доби випустили по позиціях Об'єднаних сил 36 мін із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомив представник прес-центру ООС Олексій Жуганов на брифінгу у неділю.

"Всього зафіксовано 15 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Під час обстрілів озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, було застосовано 5 разів із загальною витратою 36 мін", - сказав він.

За словами представника прес-центру, на Луганському напрямку бойові дії розпочалися пізно ввечері та тривали до опівночі. В районі Кримського бойовики застосували великокаліберні кулемети, гранатомети та стрілецьку зброю. Під час нічного бою один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув.

Як зазначив Жиганов, знову відзначається намагання російсько-окупаційних військ відновити напруження на Світлодарському напрямку. Позиції Об'єднаних сил в районі Луганського бойовики обстрілювали з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Світлодарська вели вогонь з мінометів калібру 82 мм.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування двічі обстрілювали українські позиції на підступах до Пісків, один раз - із застосуванням мінометів. "Вогонь противника з автоматичних гранатометів зафіксовано поблизу Опитного. Об’єднані сили вживали необхідних заходів з припинення вогневих провокацій ворога", - зазначив речник.

Він зауважив, що на Приазов'ї бойовики проявили найбільшу вогневу активність. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське. Біля Водяного двічі протягом дня зафіксовано вогонь мінометів бойовиків 82-го калібру.

Читайте також: Безпілотник ОБСЄ зник над окупованою територією - штаб ООС

"Загалом ситуація на лінії зіткнення контрольована Об’єднаними силами. Противник продовжував вести прицільні обстріли позицій Об'єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометів та, на деяких напрямках, з мінометів", - розповів Жиганов.

За його словами, поточної доби бойовики відкривали вогонь один раз, поблизу Авдіївки. Важке озброєння не застосовувалось, втрат немає.