Армія FM та UA|TV почали мовлення у напрямку Донецька - Костинський

Українські військова радіостанція "Армія FM" та телеканал UA|TV почали мовлення з м.Гірника Донецької області у напрямку обласного центру.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у Фейсбуці

"З 13-ти мовників, які нещодавно отримали від Національної ради дозволи на тимчасове мовлення в Гірнику Донецької області, вже три радіостанції працюють. До UA: Українське радіо / 90.7 МГц / і Країна ФМ / 89.2 МГц / приєдналася Армія FM - на частоті 106.4 МГц. Також у Гірнику почав мовити український телеканал - UA|TV. Сигнал телеканала доступний на 30 ТВК в аналогу", - розповів він.

За словами Костинського, на черзі - організація мовлення в Гірнику наступної партії радіостанцій - Радіо НВ і Вільне радіо, а також Телеканал "UA: Донбас" в аналогу.

Крім того, він зазначив, що у найближчій перспективі планується запуск потужного цифрового мультиплексу, який працюватиме в стандарті DVB-T2. В мультиплексі будуть представлені вісім  українських телеканалів.

Костинський наголосив, що сигнал українських телеканалів і радіостанцій закриє останню "білу пляму" в Донецькій області в районі лінії розмежування безпосередньо біля Донецька.

Наразі мовлення здійснюється з нової 190-метрової вежі, яка була змонтована в Гірнику компанією "Телемережі України".

Це вже четверта щогла, яка була побудована за три останні роки з метою розбудови українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській і Херсонській областях.

Читайте також: Закон “про мовні квоти” на ТБ в дії: що змінилось за перший тиждень?

Розбудова українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській областях і на територію Криму відбувається в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

До складу Комісії, крім МІП України, входять: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України, Український державний центр радіочастот "Укрчастотнагляд", Концерн РРТ, Донецька обласна державна адміністрація та інші державні структури.