У Києві презентують фільм про звільнених бранців ОРЛО

У Києві 10 жовтня презентуватимуть документальний фільм "Крихка Свобода" про колишніх в'язнів незаконного місця несвободи, розташованого у будівлі Луганської ОДА.

На перегляд фільму запросив усіх охочих директор Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко під час презентації аналітичного звіту "За гратами будинку "уряду ЛНР" в Укрінформі.

"Наша робота не обмежується лише звітом. Ми зняли документальний фільм спільно з документалістами Babylon'13, він буде представлений 10 жовтня в кінотеатрі "Жовтень", запрошуємо до перегляду", - повідомив Щербаченко.

Він поінформував, що місце несвободи, яке функціонувало в будинку уряду "ЛНР" - одне з понад 200 місць несвободи, яке "вдалося зафіксувати в ході опитування тих людей, які вийшли з таких незаконних в'язниць".

Читайте також: Денісова просить Червоний Хрест з’ясувати, чому гинуть в’язні в тюрмах ОРЛО

"Можна говорити про те, що через це місце несвободи пройшло до кількох сотень людей. Там був весь спектр порушень - і сексуальне насильство, і позасудові страти, і примусова праця, і катування, і найгірші форми поводження з незаконно ув'язненими. З людьми робили все що завгодно", - додав директор центру.

Додамо, у фільмі "Крихка свобода" представлені історії 5 чоловіків і жінок, колишніх в’язнів, жертв і свідків жорстокого насильства, "долі яких об’єднав підвал Луганської обласної державної адміністрації".

Вхід на перегляд стрічки вільний, за попередньою реєстрацією.