Пункт пропуску "Мілове" на Луганщині перенесуть глибше на українську територію

На Луганщині у селищі, розділеному між Україною і Росією, проводяться заходи щодо перенесення пункту пропуску "Мілове".

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації з посиланням на прикордонників.

"З урахуванням того, що російською стороною розпочато заходи з встановлення інженерних загороджень на цьому напрямку, а міждержавний пункт пропуску "Мілове" знаходиться фактично на території РФ (враховуючи географічні особливості цього району), Державною прикордонною службою прийнято рішення щодо перенесення пункту пропуску на українську територію", - йдеться у повідомленні.

Прикордонники запевняють, що до закінчення всіх необхідних заходів щодо перенесення пункту пропуску пересування осіб та транспортних засобів припинятись не буде. Командування прикордонного загону звертається до громадян, які перетинають пункт пропуску "Мілове", з розумінням поставитися до проведення тимчасових необхідних робіт.

Читайте також: У пунктах пропуску на лінії розмежування очікують 200 авто

У Луганському прикордонному загоні зазначили, що наприкінці серпня російською стороною розпочато проведення інженерних робіт на території РФ, а саме по вулиці Дружби Народів, яка розділяє українське селище Мілове (Луганська область), та російське Чертково. Напередодні Луганським прикордонним загоном отримано факсимільне повідомлення від російської сторони щодо проведення ними інженерних робіт по встановленню там паркану з колючого дроту. На сьогодні російською стороною зроблено більше 70 отворів в дорожньому покритті та встановлено металеві стовпці. Загалом проведено підготовчих робіт протяжністю близько 800 метрів.

Даний напрямок прикрито додатковими силами прикордонників та створено резерви, які в готовності до дій по ситуації.

Фото: Луганська ОДА