На Донбасі російські телеканали готують чергові "фейки" про ЗСУ - розвідка

Російські телеканали на Донбасі проводять зйомки постановних сцен для створення чергових "фейків" про Збройні Сили України.

Про це на брифінгу з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони повідомив речник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"РФ вживає інтенсивні заходи з посилення інформаційної агресії проти України. З початку серпня під керівництвом Центру інформаційно-психологічної боротьби (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ проводяться зйомки відеосюжетів у районах передових позицій з'єднань і частин 1 АК (Донецьк) та 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. До роботи залучено знімальні групи провідних російських телеканалів. Для зйомок постановних сцен в районі н.п. Дебальцево противником на буксирах доставлено окремі зразки пошкодженого озброєння і техніки з розпізнавальними знаками та символікою ЗС України", - сказав речник.

Читайте також: Російську артилерію і ППО на Донбасі перевели у підвищену бойову готовність - ІС

Крім того, для фабрикування й розповсюдження викривленої та упередженої інформації, частина відзнятих матеріалів монтується у формі відео, яке нібито знято на мобільні телефони місцевих жителів та рядового особового складу. За словами Мотузяника, створені у такий спосіб «фейки» нав'язуватимуться російському населенню, жителям окупованих територій та світовій спільноті як «достовірна інформація» з метою провокування антиукраїнських настроїв напередодні святкування 27-ї річниці Незалежності України.