Доба в ООС: штаб назвав "гарячі" точки

Карта

Минулої доби внаслідок бойових дій чотирьох окупантів було знищено, шістьох поранено.

Про це повідомив на брифінгу представник прес-центру ООС Анатолій Стельмах, інформує штаб ООС на своїй сторінці у Фейсбуці.  

"Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На Луганському напрямку окупанти дев'ять разів обстрілювали захисників Кримського з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а вдень ворог здійснив спробу захопити позиції одного з підрозділів силами диверсійно-розвідувальної групи. Об'єднані сили були змушені застосувати вогневі засоби, зазнавши втрат противник відступив. Внаслідок бойового зіткнення двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули і двоє отримали поранення. Чотирьох окупантів знищено, ще шістьох поранено", - сказав речник.

В районі населеного пункту Світлодарськ російські окупанти застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Упродовж вчорашнього дня на Донецькому напрямку зафіксовано 5 порушень встановленого перемир’я. Зокрема, захисників населених пунктів Авдіївки, Пісок та Мар’їнки ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також: Штаб: на Донбасі з початку доби - п’ять ворожих обстрілів, втрат немає

Ворог не знижує активність на Маріупольському напрямку. Вогневого впливу зазнали позиції поблизу населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Тут російські окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, а по захисниках Гнутового ворог застосував міномети калібру 82 мм.

Противник продовжує ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 5 випадків прольоту ворожих БПЛА. Всі вони здійснювали політ як уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України, так і з її перетином. 

Фото: mil.gov.ua