Обстановка в зоні ООС загострилася - Міноборони

Карта

Упродовж минулої доби обстановка в районі ООС загострилася. Російсько-окупаційні війська збільшили кількість обстрілів та застосовували 120 мм міномети.

Про це повідомив на брифінгу у суботу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами представника МОУ, на Луганському напрямку за минулу добу було зафіксовано 7 обстрілів бойовиків. По оборонцях Новолуганського, Троїцького, Світлодарська та тричі - поблизу Луганського російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

Значно гірша ситуація - на Донецькому напрямку. За інформацією Гуцуляка, тут підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 22 порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Ввечері, після 21.00, оборонці Гнутового потрапили під ворожий мінометний обстріл з калібру 120 мм. Обстріл вівся з боку окупованого села Заїченко.

Читайте також: Троє поранених за добу бійців ООС - у мобільних госпіталях

Крім того, окупанти активно застосовували гранатомети та інше піхотне озброєння з метою провокацій українських захисників. Тривалі непоодинокі обстріли зафіксовані поблизу н.п. Авдіївка, Красногорівка, Березове, Лебединське, Богданівка, Мар’їнка, Широкине, Новомихайлівка та тричі - в районі Водяного, Павлопіля й Талаківки. 

Загалом протягом 20 липня підрозділи ООС зафіксовали 29 обстрілів бойовиків.

Речник Міноборони додав, що з опівночі суботи в зоні проведення операції Об'єднаних сил українські військовослужбовці зафіксували 4 прицільних ворожих обстріли.

"З опівночі захисниками України зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли", - сказав Гуцуляк.

За його словами, з гранатометів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели збройні провокації по українських бійцях у районі н.п. Причепилівка, Кримське, Авдіївка та Лебединське.

Внаслідок бойових дій втрат від початку поточної доби серед українських захисників немає.