Поліція затримала контрактника ЗСУ, який раніше служив в "ополченні Новоросії"

Відео

Співробітники військової контррозвідки викрили та у взаємодії з Нацполіцією затримали учасника терористичної організації "ДНР", який переховувався від правосуддя в одній з військових частин Об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"В результаті проведеної спецоперації затримано мешканця Херсонської області, який у 2014 році приєднався до бойовиків проросійських бандформувань та вступив на службу до штабу "ДНР" у місті Часів Яр, де зі зброєю в руках виконував вказівки своїх ватажків з виявлення та затримання патріотично налаштованих громадян України в Артемівському районі Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у липні 2014 року, з початком звільнення українських міст від проросійських бандформувань, затриманий залишив службу в "ополченні Новоросії" та повернувся до Херсонщини.

"Згодом, з метою уникнення від покарання молодик призвався за мобілізацією до Збройних сил України та в подальшому уклав контракт на проходження військової служби в одній з військових частин, яка залучена до операції Об’єднаних сил", - додали у штабі ООС.

Оперативники військової контррозвідки викрили та певний час тримали колишнього бойовика під контролем.

6 липня 2018 року матеріали щодо протиправної діяльності вказаної особи передано до Бахмутського відділу поліції ГУ НПУ в Донецькій області з метою відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).