Штаб ООС: бойовики підігнали на передову 152-мм артилерію

За минулу добу бойовики 49 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Про це повідомляє прес-центр Об’єднаних сил

"Упродовж минулої доби, 22 травня, російско-окупаційні війська, нехтуючи Мінськими угодами та нормами міжнародного гуманітарного права 49 разів порушували режим припинення вогню, з них 13 разів застосовував 152-мм та 122-мм артилерію, 120 та 82-мм міномети", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, військові вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику, не дозволяючи окупантам витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Луганському напрямку противник вів вогонь з великокаліберного кулемета по населеному пункту Станиця Луганська, не припиняв спроб послабити оборонні рубежі наших захисників в районі населеного пункту Троїцьке.

На Горлівському напрямку активна оборона підрозділів Об’єднаних сил тривала в районах населених пунктів Травневе, Зайцеве, Південне. На Донецькому напрямку – поблизу Авдіївки, Опитного та Красногорівки.

Читайте також: Бойовики десять разів за ніч обстріляли українські позиції на Донбасі

Загострилась ситуація на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Талаківка, Водяне та Широкине. З 19-ї до 21 години вечора ворог вдався до обстрілу мирного українського селища Талаківка, що в передмісті Маріуполя. Окупанти випустили по населеному пункту понад 90 снарядів 152 калібру. Втрат серед мирних громадян немає. Пошкоджено селищні промислові приміщення.

У штабі повідомили, що під час бойових дій минулої доби один наших захисник загинув та трьох було поранено. Наразі життю поранених загроз немає. Поточної доби втрат немає.