Закінчується АТО, але не завершується війна на Сході - генерал Забродський

Із закінченням Антитерористичної операції не закінчується війна на Донбасі, і кожен учасник АТО й надалі захищатиме територіальну цілісність та недоторканість нашої Батьківщини.

На цьому наголосив у своєму зверненні у зв'язку з закінченням терміну виконання обов’язків керівника Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей її керівник, перший заступник керівника Антитерористичного центру при СБУ генерал-лейтенант Михайло Забродський, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Закінчується АТО, але не завершується війна на Сході України. Переконаний, що і надалі кожен із Вас буде бездоганно та сумлінно виконувати свій конституційний обов’язок із захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості нашої Батьківщини. На жаль, війна – це не лише перемоги. Вічна пам'ять і слава тим, хто віддав своє життя за єдність держави та встановлення миру на рідній землі. Окремі слова вдячності вашим рідним і близьким, які своєю підтримкою надають Вам сил і зміцнюють віру у Перемогу", - сказав Забродський.

Він подякував командирам оперативно-тактичних угруповань, бригад, батальйонів (дивізіонів), рот (батарей) та всьому особовому складу сил АТО за проявлений професіоналізм, морально-психологічну стійкість та високий патріотичний дух і побажав міцного здоров’я, наснаги та нових звершень у справі служіння українському народу.

Читайте також: Командування ООС запроваджує особливий порядок для Донбасу

Як повідомлялося, на Донбасі з 30 квітня формат АТО змінюється на Операцію об'єднаних сил. Головна відмінність у проведення цих військових операцій полягає у підпорядкуванні. Якщо АТО проходила під керівництвом Антитерористичного центру СБУ, то Операція об'єднаних сил проходитиме під керівництвом Генерального штабу Збройних сил України.