На Донеччині поліція затримала колишнього бойовика

Правоохоронці затримали мешканця міста Гірник, який у 2014 році перебував у лавах НЗФ і чергував на блокпосту біля Карлівки.

Про це повідомляє Покровський відділ поліції Донецької області. 

"Співробітники управління карного розшуку поліції Донецької області виявили мешканця міста Гірника, який у 2014 році чергував на блокпості біля Карлівки. Учасник незаконних збройних формувань був затриманий під час профілактичного відпрацювання міста", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що стати бойовиком 37-річному чоловіку запропонував в травні 2014 року його знайомий, який на той час вже був членом НЗФ. Надалі, прибувши на блокпост у село Карлівка, новоспечений бойовик отримав автомат Калашникова та 2 споряджених магазини. У його обов’язки входила перевірка автотранспорту та документів пасажирів, які перетинали незаконний пункт пропуску.

Читайте також: В Одесі СБУ перекрила незаконний збут зброї та боєприпасів

Приблизно через місяць українські військові майже впритул наблизилися до позицій терористів та почалися бої. Тоді бойовик вирішив залишити бандформування та повернутися до рідного Гірника.

Колишній найманець зазначив, що після цього вів прихований спосіб життя, пересувався містом виключно в нічний час, ховаючись від правоохоронців.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.