РФ намагається приховати від цивільних "перевалочні пункти" для техніки – розвідка

Командування російсько-окупаційних військ обмежує доступ цивільних до прикордонних з РФ населених пунктів окупованого Донбасу, спрямований на приховування фактів перекидання озброєння та військової техніки з території Росії.

Про це заявив на брифінгу у понеділок речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, з метою приховування фактів перекидання озброєння, військової техніки, боєприпасів та пально-мастильних матеріалів з території РФ, командування російсько-окупаційних військ проводить заходи з обмеження доступу цивільного населення до прикордонних з  РФ населених пунктів", - сказав Гуцуляк.

Так, із 15 січня цього року закриті в’їзди та виїзди до села Котляревське. "Після ретельної перевірки та огляду особистих речей пропускають лише місцевих жителів",  - повідомив  речник МОУ.

Читайте також: Бойовики випустили по силах АТО півсотні мін 120-мм калібру - штаб

Крім того, частково закрито проїзд та прохід для цивільних у населеному пункті Зорі, який використовується як перевалочний пункт для російської військової техніки, що незаконно перетинає державний кордон України, додав Гуцуляк.