Більшість бойовиків з передового підрозділу дезертирували - розвідка

Серед особового складу російсько-окупаційних військ зростає кількість випадків самовільного залишення місць служби і дезертирства, що свідчить про зниження морально-психологічного стану.

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За інформацією Головного управління розвідки України, у з'єднаних частинах так званого першого і другого армійських корпусів російських окупаційних військ продовжується зниження рівня морально-психологічного стану і військової дисципліни серед особового складу. Зростає кількість випадків самовільного залишення місць  служби і дезертирств», -  розповів Мотузяник.

Читайте також: Ворог обстрілює сили АТО з великого калібру. Штаб нарахував 16 мін

Зокрема, зазначив він, цього тижня в одному з передових підрозділів 1 армійського корпусу самовільно залишили бойові позиції більшість бойовиків.  

Таким чином, повідомив речник Міноборони, «російське командування змушене в авральному порядку провести позачергову ротацію всіх так званих військовослужбовців цього підрозділу».

Він також додав: «4 січня цього року військовослужбовець однієї з частин 1 армійського корпусу противника демонстративно підірвав себе ручною гранатою. До самогубства він вдався після того, як командування вкотре відмовило йому в достроковому звільненні зі служби. Командування цієї частини намагається приховати причину інциденту, видаючи цей випадок за необережне поводження зі зброєю... Бойовика було звільнено попереднім числом».