АТО: бойовики збільшили кількість обстрілів по всій лінії фронту

Карта

Минулої доби в зоні АТО російсько-окупаційні війська збільшили у другій половині дня кількість та інтенсивність вогневих провокацій вздовж усієї лінії розмежування.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулої доби у зоні АТО незаконні збройні формування у другій половині дня збільшили кількість та інтенсивність вогневих провокацій уздовж усієї лінії розмежування", - сказав він.

На Луганському напрямку бойовики 8 разів відкривали щільний прицільний вогонь по позиціях сил АТО. "Найчастіше це відбувалося на підступах до Кримського, де ворог провів 5 обстрілів, у тому числі зі 120- та 82-міліметрових мінометів, загалом випустивши по наших позиціях 19 мін", – повідомив речник МОУ.

Читайте також: АТО: двоє українських бійців загинули під Кримським

Неподалік Трьохізбенки, Луганського та Новотошківського бойовики обстрілювали українські позиції з 82-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. "На найзухваліші провокації наші військовослужбовці тричі відповідали противнику вогнем із гранатометів та стрілецької зброї", – сказав Лисенко.

На Приморському напрямку за добу бойовики здійснили 9 прицільних обстрілів позицій ЗСУ, на кожен з яких "отримували від наших захисників потужну відповідь з усього наявного арсеналу зброї, не забороненої Мінськими домовленостями", зазначив речник МОУ.

Після 16:00 незаконні збройні формування обстріляли українські позиції поблизу Гнутового із 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї. Також бойовики вели вогонь із бойових машин піхоти по українських опорних пунктах неподалік Миколаївки, Водяного та Березового. У районі Невельського, Павлополя, Новотроїцького та шахти Бутівка незаконні збройні формування обстріляли українські позиції з гранатометів та стрілецької зброї.

Загалом по всій лінії зіткнення бойовики здійснили 17 обстрілів позицій Збройних сил України.