Ситуація в зоні АТО загострилася: двоє загиблих і троє поранених

За минулу добу бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 17 разів порушили перемир'я. Сили АТО 12 разів, використовуючи піхотне озброєння, жорстко придушували активність противника", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО вкотре загострилась. У другій половині дня російсько-окупаційні угруповання посилили вогневі провокації майже уздовж усієї лінії розмежування.

Так, на Приморському напрямку бойовики били з 82-міліметрових мінометів та озброєння БМП по оборонцях Гнутового. Також озброєння БМП окупанти застосовували на підступах до Миколаївки, Водяного, Березового. А у результаті гранатометного обстрілу нашого опорного пункту біля Новотроїцького один боєць АТО отримав бойову травму.

На Луганському напрямку під вогонь ворожих мінометів потрапили позиції української армії неподалік Новотошківського.

Після 18-ї години противник продовжив обстріли наших укріплень і у районі Кримського. Спочатку найманці вели вогонь із великокаліберних кулеметів та 82-міліметрових мінометів. А ближче до опівночі противник випустив 10 мін калібру 120 міліметрів. Унаслідок цього обстрілу 2 українських військових загинули, одного поранено, ще один отримав бойову травму.

Читайте також: СЦКК: під Донецьком стався потужний вибух на складі з боєприпасами бойовиків

Крім того, неподалік Донецька бойовики вели вогонь із протитанкового гранатомету по наших укріпленнях на шахті Бутівка.

У штабі повідомили, що унаслідок бойових дій загинули двоє наших військових, ще двоє отримали бойові травми, один був поранений.