АТО: бойовики 13 разів порушили "тишу", стріляють на всіх напрямках

Карта

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 13 обстрілів позицій Збройних сил України. У 8 випадках українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Про це на брифінгу у вівторок заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 13 обстрілів позицій Збройних сил України, з яких 11 були прицільними. У 8 випадках українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь", - сказав Мотузяник.

На Луганському напрямку протягом доби противник двічі відкривав неприцільний вогонь із 82-мм мінометів. "Так, близько 14 години бойовики випустили одну міну в бік нашого опорного пункту поблизу Кримського, а близько 19 години зробили два постріли в бік позицій неподалік Трьохізбенки", - зазначив Мотузяник.

Читайте також: Доба в АТО минула без втрат

Крім того, по українських підрозділах біля Луганського та Новолуганського по обіді противник кілька разів відкривав вогонь із озброєння БМП та станкових гранатометів.

Уночі противник на короткий час відкривав вогонь із легкої стрілецької зброї та гранатометів по українських воїнах в районі Травневого та Світлодарська, на що отримував адекватну відповідь, додав речник МОУ.

Загалом за добу бойовики 7 разів здійснювали вогневі провокації на Луганському напрямку.

На Приморському напрямку після 20 години бойовики двічі обстріляли позиції ЗСУ поблизу Водяного із 120-мм мінометів, випустивши 5 мін.

Крім того, окупанти випустили вісім 82-мм мінометних снарядів по силах АТО в районі Верхньоторецького: "Зважаючи на те, що цей обстріл не становив небезпеки життю наших військовослужбовців, українські воїни на ворожу провокацію не відповідали".

На Донецькому напрямку в різну пору доби незаконні збройні формування відкривали вогонь із гранатометів та стрілецької зброї по наших підрозділах в районі Водяного, Авдіївки та Красногорівки, "щоразу отримуючи відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями".

Фото на першій сторінці: mil.gov.ua