Полторак відсторонив від посади головного психіатра Міноборони

Оновлено

Міністр оборони Степан Полторак відсторонив від посади начальника клініки психіатрії Головного військового клінічного госпіталя полковника Олега Друзя.

Про це повідомив Полторак на сторінці у Facebook.

"Щойно прийняв рішення про відсторонення від посади начальника клініки психіатрії Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" полковника Олега Друзя у зв'язку з незадовільним виконанням службових обов'язків та призначив службове розслідування", - зазначив він.

Як уточнила кореспонденту Укрінформу прес-секретар міністра оборони Вікторія Кушнір, Друзь наразі відсторонений від посади на час розслідування. Вона додала, що стосовно нього розглядаються справи щодо хабара та незадовільного висловлювання щодо учасників АТО.

За даними прокуратури Києва, начальника клініки психіатрії Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" затримали на хабарі у розмірі 52 тис. грн за висновок військово-медичної комісії Міноборони про непридатність до військової служби.

Читайте також: Реабілітація ветеранів АТО: бійців пропонують "відділити" від інших інвалідів

Крім того, як повідомляли ЗМІ, напередодні під час виступу Друзя на круглому столі Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я було продемонстровано слайди, де зазначалося, що 93% учасників АТО "соромляться або заважають виявленню психічних проблем". Це викликало обурення в учасників АТО та активно обговорювалося в соцмережах.