Українські бійці відповіли вогнем на ворожі обстріли під Зайцевим та Авдіївкою - штаб

Карта

Протягом минулої доби зафіксовано різке збільшення збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ на Маріупольському напрямку.

Про це заявив на брифінгу у неділю у Києві речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Маріупольському напрямку інтенсивність обстрілів з боку бойовиків зросла більше ніж вдвічі, порівнюючи з позавчора. Незаконні збройні формування традиційно зосередили свою вогневу активність на ділянці фронту Павлопіль – Широкине", -  повідомив він.

За словами Мотузяника, вночі російсько-окупаційні війська здійснили обстріли Старогнатівки, Павлополя та Широкиного з гранатометів. Під час усіх інших епізодів порушення режиму тиші ворог застосовував виключно стрілецьку зброю.

Найбільш напружена ситуація вчора спостерігалась у Павлополі та Водяному, на які припало більш як 60% обстрілів, здійснених бойовиками. Минулої доби на цьому напрямку українські військові зафіксували 21 випадок порушення режиму тиші.

Читайте також: Доба в АТО: помер поранений під Кримським боєць

На Донецькому напрямку у зоні АТО минулої доби бойовики відкривали вогонь з гранатометів та кулеметів поблизу Зайцевого та Авдіївки. "Українські військові відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі збройні провокації", – повідомив речник МОУ.

Всього на цьому напрямку сталося 13 обстрілів з боку бойовиків.

На Луганському напрямку вчора українські військові зафіксували одну збройну провокацію. Ввечері бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї по Станиці Луганській.