Доба в АТО: найгарячіше на Луганщині, бойовики випустили 15 мін

Карта

За минулу добу найбільше обстрілів було на Луганському напрямку, і на всі українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Про це сказав на брифінгу у четвер речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Луганський напрямок. Там обстановка принципово не змінилася. Основні бойові дії тривають у Попаснянському районі, де противник вчора тричі застосовував міномети і при цьому випустив 15 мін. І також серія ворожих обстрілів сталася у Кримському. На інших ділянках фронту вчора було спокійно. Всього минулої доби на Луганському напрямку сталося 8 ворожих збройних провокацій і українські війська відкривали вогонь у відповідь в усіх випадках”, - розповів речник МОУ.

За його словами, на Донецькому напрямку зафіксовано 7 обстрілів з боку бойовиків.

“Бойові дії вчора здебільшого велися в Авдіївці, у Зайцевому, а також на позиції "Шахта Бутівка". Здебільшого окупанти порушували режим тиші ввечері. Противник застосовував тільки легке озброєння і тривалість кожного обстрілу становила від 30 хвилин і більше”, - сказав Мотузяник.

На Маріупольському напрямку вчора ввечері у Павлополі, Лебединському і Широкиному сталося по одному обстрілу з легкого озброєння, кожен тривав по 20 хвилин. На інших ділянках фронту бойові дії вчора не велися, підсумував Мотузяник.