Жебрівський документує всі пошкодження в Авдіївці для міжнародного трибуналу

Пошкодження цивільних об'єктів унаслідок бойових дій в Авдіївці фіксуються, щоб отримати компенсацію від Російської Федерації через міжнародний трибунал.    

Про це голова Донецької військово-цивільної адміністрації написав у Facebook.

"Ретельно документуємо всі пошкодження в Авдіївці, щоб потім, у міжнародному трибуналі, долучити ці матеріали до справи про компенсацію Росією наслідків її діяльності на нашій землі. Усе згідно з міжнародним законодавством. Рашистські "відпускники" та "трактористи" повинні чітко знати, що за всю ту безтяму, яку вони натворять в Україні, їхні діти і вони самі у старості будуть довго розплачуватися", - написав Жебрівський.

30 січня внаслідок бойових дій місто Авдіївка було повністю знеструмлене. Було пошкоджено електропостачання Авдіївки, Авдіївського коксохіму і Донецької фільтрувальної станції. 

1 лютого енергетикам ДТЕК і коксохіму був наданий “зелений коридор”,  бригада почала виконувати відновлювальні роботи, однак енергетики були змушені припинити роботи, коли почався раптовий обстріл.

2 лютого “режим тиші” також не дотримувався. Бригада виїхала для відновлення, але знову була змушена повернутися через відновлення обстрілу.