Евакуація Авдіївки почалася – нардеп

Розпочалася евакуація старої частини Авдіївки через сильний обстріл "Градами".

Про це повідомив у Фейсбуці народний депутат Євген Дейдей.

"Просто зараз розпочалася евакуація старої частини Авдіївки через сильний обстріл "Градами". Ситуація стає дедалі більш критичною", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, наразі в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Зранку 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони розпочали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи. Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт супротивника. На даний момент тривають бойові дії.

За інформацією військових, оголошеною віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, упродовж 29 січня терористичними угрупуваннями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

У Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації з боку бойовиків та загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики та тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини та доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.